Skip to main content

Η Εταιρεία

EST 1951

  Η Εταιρεία

  Athens Greece, EST 1951
  1951

  Η εταιρία "ΑΡΓΥΡΙΟΥ" ιδρύθηκε το 1951 από τον ΝΙΚΟΛΑΟ ΑΡΓΥΡΙΟΥ με αντικείμενο την αντιπροσώπευση οίκων εξωτερικού στην Ελλάδα. Οι δραστηριότητες της εταιρείας ξεκίνησαν με χώρες όπως Γαλλία, Βέλγιο, Ισπανία, Γερμανία, Αμερική, ενώ ταυτόχρονα αναπτύχθηκαν εξαγωγές Ελληνικών βιομηχανικών προϊόντων στις δύσκολες τότε αγορές της Ιαπωνίας και της Αγγλίας.

  1981

  Από το 1981, με την είσοδο της Ελλάδας στην τότε Ε.Ο.Κ., η εταιρία ήταν από τις πρώτες που ασχολήθηκαν με την αντιπροσώπευση οίκων – εργοστασίων – σφαγείων από χώρες της Ε.Ο.Κ., στον αγροκτηνοτροφικό τομέα.

  1990

  Το 1990, στην εταιρία εισήλθε ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΥ, ο οποίος βοηθούμενος από τη μεγάλη εμπειρία του Νικόλαου Αργυρίου, συνέχισε δυναμικά την ανάπτυξη της εταιρίας, στηριζόμενος στις ίδιες αξίες και αρχές του πατέρα του.

  2001

  Για τη συμβολή του στην ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας – Γαλλίας στον αγροκτηνοτροφικό τομέα, ο Νικόλαος Αργυρίου τιμήθηκε από το Γαλλικό κράτος με το παράσημο του ιππότη του τάγματος της αγροτικής αξίας ‘CHEVALIER DE LORDRE DU MERITE AGRICOLE.

  2007

  Για τη διασφάλιση και διατήρηση των υψηλών της στόχων, η εταιρεία διαθέτει από το 2007 πιστοποίηση ποιότητας EN ISO 9001 για την παροχή υπηρεσιών. Η ποιότητα των υπηρεσιών, η ταχύτητα, η ευελιξία και η αξιοπιστία στην διεκπεραίωση των παραγγελιών, η υποστήριξη μετά την πώληση, είναι το επίκεντρο  των δραστηριοτήτων και το συγκριτικό πλεονέκτημα της εταιρείας.

  2013

  Το 2013, ο Γιώργος Αργυρίου, εκλέγεται Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εμπορικών Αντιπροσώπων Κρέατος, ενώ συνεχίζει δυναμικά τη θητεία του μέχρι σήμερα. Η ΠΕΕΑΚ ενώνει όλους τους αντιπροσώπους νωπού και κατεψυγμένου κρέατος ανά την Ελλάδα, με γνώμονα την προάσπιση των κοινών συμφερόντων των μελών της και την αντιμετώπιση προβλημάτων του κλάδου, στα πλαίσια της συνεργασίας με αρχές επαγγελματικής και συναδελφικής δεοντολογίας.

  Σήμερα

  Η δεύτερη και η τρίτη γενιά της οικογένειας επεκτείνουν τις δραστηριότητές της εταιρείας, με τις αξίες, το ήθος και τη συνέπεια που την ανέδειξαν στο χώρο ειδίκευσής της ως μια  από τις κορυφαίες εταιρείες αντιπροσωπειών και της επέτρεψαν να διατηρεί επί σειρά ετών αποκλειστικές συνεργασίες με κορυφαίους Ευρωπαίους προμηθευτές και σταθερά ικανοποιημένους πελάτες σε όλη την Ελληνική επικράτεια.

  Νικόλαος Αργυρίου Νικόλαος Αργυρίου

  Νικόλαος Αργυρίου

  Ιδρυτής της εταιρείας

  Ο ιδρυτής της εταιρείας μας Νικόλαος Αργυρίου, από πολύ νεαρή ηλικία είχε έντονο μέσα του το πνεύμα του εμπορίου. Στα πρώτα του βήματα ξεκίνησε ως εμπορικός αντιπρόσωπος με εξαγωγές Ελληνικών δερμάτων σε πολλές χώρες. Η επιχειρηματική του δράση έφτασε μέχρι την Αμερική, την Ινδία και την Ιαπωνία, πέρα από αρκετούς Ευρωπαϊκούς προορισμούς. Στη συνέχεια ανέπτυξε συνεργασίες με γνωστές φαρμακοβιομηχανείες για πρώτες ύλες φαρμάκων και με μεταλλευτικές εταιρείες, πάντα ως εμπορικός αντιπρόσωπος. Από το 1981, με την ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε. (τότε Ε.Ο.Κ.) πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με τα τρόφιμα και κυρίως με το κρέας, που εξελίχθηκε στη μεγάλη του αγάπη. Ανέπτυξε πολύ ισχυρές αποκλειστικές συνεργασίες με ισχυρούς ομίλους στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ισπανία και άλλες χώρες, με τους οποίους η εταιρεία μας συνεχίζει να συνεργάζεται μέχρι σήμερα.

  Ενδεικτικά, επί σειρά ετών η εταιρεία αντιπροσωπεύει:

  ELIVIA

  ELIVIA SAS

  (νωπά και κατεψυγμένα μοσχαρίσια κρέατα)
  Ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους παραγωγής μοσχαρίσιου κρέατος στη Γαλλία.
  COOPERL ARC ATLANTIQUE

  COOPERL ARC ATLANTIQUE

  Γαλλία (νωπά και κατεψυγμένα χοιρινά κρέατα)
  Νο 1 παραγωγός χοιρινού κρέατος στη Γαλλία.
  ZANDBERGEN WORLD’S FINEST MEAT

  ZANDBERGEN WORLD’S FINEST MEAT

  (εκλεκτά μοσχαρίσια κρέατα prime, πουλερικά, ισχυρά brands και κρέατα από όλο τον κόσμο)
  Κορυφαία εταιρεία στη διεθνή αγορά κρέατος, κομβικά τοποθετημένη στο Zoeterwoude της Ολλανδίας.
  VAN O BEL

  VAN O BEL

  (νωπά και κατεψυγμένα πουλερικά)
  Ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς πουλερικών στο Βέλγιο.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συνεργαζόμενες εταιρείες μπορείτε να μεταβείτε εδώ.

  Η ομάδα μας

  Νίκος Αργυρίου

  Νίκος Αργυρίου

  Γιώργος Αργυρίου

  Γιώργος Αργυρίου

  Σίλια Αργυρίου

  Σίλια Αργυρίου

  Ρούλα Ντίνου

  Ρούλα Ντίνου

  Πέννυ Κατρανά

  Πέννυ Κατρανά

  Ελευθερία Μαρινάκη

  Ελευθερία Μαρινάκη

  Σοφία Δημητρακοπούλου

  Σοφία Δημητρακοπούλου

  Χρύσα Μελέτη

  Χρύσα Μελέτη